Groningen in teken van Siberische steppenkamelen, heksen, walk-in concerts

Groningen staat dit weekend in het teken van circusartiesten en een gezellige koopzondag. Vooral muziekliefhebbers komen flink aan hun trekken.

Dat blijkt uit de uitgaanstips die uit.groningen.nl weer op een rijtje heeft gezet. Hieronder ziet u een greep uit dat overzicht.

Sounds of Music – Vrijdag tot en met zondag

Het festival Sounds of Music belooft bijzondere muziek op vaak bijzondere locaties. Ditmaal is de Der Aa-kerk het decor van drie concerten met jazz, improvisatie, hedendaags klassiek, experimentele projecten en elektronische muziek. Nieuwe composities van jonge talenten en concerten van internationale topmusici wisselen elkaar af. Tijdens het eerste concert vormt het overrompelende Allegro Sostenuto van Helmut Lachenmann vormt het vertrekpunt voor een kleurrijk concert met Duitse sleutelstukken uit de twintigste eeuw van Hans Eisler en Paul Hindemith. Een opdrachtcompositie van Burkhardt Söll voor het ensemble van het Prins Claus Conservatorium beleeft deze avond in de Der Aa-kerk zijn wereldpremière.

Circus Renz Berlin – Vrijdag tot en met zondag

Hooggeëerd publiek! Circus Renz uit Berlijn is in town. Je moet er wel even voor naar Appingedam, maar dan kun je genieten van het in 1842 opgerichte circus. Artiesten uit de gehele wereld, die de afgelopen jaren vele prijzen hebben gewonnen, zullen het programma compleet maken met fantastische luchtacrobatiek, jonglage, clownerie en vele dierenacts, waaronder Siberische steppenkamelen, papegaaien, honden en Friese paarden. En natuurlijk zijn er vele dieren te bewonderen, zowel in de show als op het buitenterrein.

3FM Presents: Circa Waves – Zaterdag

Het is catchy, het rockt en het is Brits. Veel beter kun je het niet treffen, zou je zeggen. In het geval van Circa Waves is daar geen woord van gelogen, want dit viertal uit Liverpool verovert momenteel in sneltreinvaart Europa en de rest van de wereld met haar energieke Britpop. Overal, van België tot Japan, staan ze voor volle zalen en het is dan ook mooi dat 3FM ze naar Vera haalt. Wees er dus bij, nu het nog gemakkelijk kan, want dit bandje kon wel eens heel groot worden.

Magisch Samhain in Bourtange – Zaterdag en zondag

Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies nemen op zaterdag 31 en zondag 1 november het vestingstadje Bourtange in. Bourtange staat dan in het teken van ‘Magisch Samhain’, het Keltische nieuwjaarsfeest. Aanleiding voor het eeuwenoude feest is de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter. In de magische nacht van Samhain, van zaterdag op zondag, wordt de sluier tussen de verschillende dimensies opgeheven. Samhain is het moment om met de geestenwereld contact te maken. En dat zullen de bezoekers merken, want Bourtange staat bol van de ‘magische figuren’.

Vintage Retro – Slow Food – Zondag

De Grote Markt werd dit jaar al een paar keer succesvol omgetoverd tot vintageplein. Ook komende zondag is het weer tijd voor de Vintage Retro - Slow Food markt. Hier vind je de leukste retro en vintage spullen en kun je tussendoor genieten van heerlijke slow food en vegan producten.

Walk-in Concerts – Zondag

Lekker winkelen onder het genot van een live-band. De Groningse binnenstadsondernemers proberen van koopzondag een succes te maken. Ditmaal zijn er door Walk-in Concerts verschillende bandjes geboekt die een live-optreden zullen geven in tal van winkels en horecagelegenheden in het centrum. Shoppen en muziek luisteren dus. Misschien wel met een flinke korting, want veel van de winkeliers komen in het kader van het evenement met een speciale actie.

Lees meer over:
Tip de redactie