Volgens FC Groningen-trainer Erwin van de Looi moet zijn ploeg de drive en intensiteit die donderdag in de Europa League aan de dag werd gelegd, meenemen naar de eredivisiewedstrijd van zondag tegen NEC.

Donderdag behaalde Groningen zijn eerste punt in een uitwedstrijd dit seizoen, door bij Slovan Liberec met 1-1 gelijk te spelen. Trainer Van der Looi was tevreden met het spel van zijn ploeg in die wedstrijd en denkt dat de spelers drie dagen later in Nijmegen opnieuw punten kunnen halen.

“Ik denk dat we de overtuiging en de drive waarmee we hebben gespeeld in Tsjechië zeker kunnen meenemen naar de wedstrijd van zondag”, aldus Van der Looi. “De intensiteit in die wedstrijd was direct vanaf het begin goed en we wonnen veel duels."

NEC heeft momenteel hetzelfde aantal punten als Groningen, maar staat door een beter doelsaldo twee plaatsen hoger op de ranglijst. Van der Looi denkt echter dat zijn team in Nijmegen weleens de eerste drie punten in een uitwedstrijd kunnen gaan pakken. “Als wij gewoon ons eigen niveau kunnen halen, hebben we een goede kans om te winnen”, zo zegt hij.

Welke Groningen-spelers aan de aftrap zullen verschijnen, is nog niet bekend. Aangezien Van der Looi tevreden was over het spel van afgelopen donderdag en hij geen spelers heeft verloren aan blessures, ligt het voor de hand dat hij met hetzelfde team zal starten als afgelopen donderdag in Tsjechië.