Of je nou van vintage kleding houdt, je liever onderdompelt in een sprookje, je liever verliest in de wetenschap of Waddengek bent: in Groningen kun je dit weekend weer helemaal los.

De website uit.groningen.nl zette weer flink wat uitgaanstips op een rijtje.

Je hoeft je in en om de stad werkelijk nooit te vervelen. Dit weekend is er wel een heel gevarieerd programma. En stiekem kunnen we in oktober nog een beetje nazomeren, want het weer is top.

Sneeuwwitje (NNT) – Vrijdag en zaterdag

Dompel jezelf onder in het sprookje van Sneeuwwitje. Alleen dan wel de ongepolijste anti-versie in de humoristische en rauw-poëtische theatertaal van Ko van den Bosch. Laat je kleine neefje en nichtje dus maar thuis. In deze versie wordt de onschuldige Sneeuwwitje (Charlie-Chan Dagelet) in onze tijd uit haar coma wakker en ziet de wereld er heel anders uit. Het sprookjeswoud heeft plaats gemaakt voor een dichtgetimmerde betonnen wereld, waarin iedereen probeert de mooiste en beste te zijn. Er zijn nog kaarten te koop voor dit theaterspektakel in de Stadsschouwburg, dat lovende recensies ontving.

Groninger Waddendag – Zaterdag

De Wadden verhuizen voor één dagje even naar de binnenstad van Groningen. Op 3 oktober staan het Damsterplein, het Voormalig Klein Poortje en de Oosterhaven volledig in het teken van het Groninger Wad. Bij de Groninger Waddendag liggen vissersboten in de haven, is er een markt met streekproducten, zijn er demonstraties van oude ambachten en vis bakken en natuurlijk kan iedereen mee op een rondvaart over het Eemskanaal.

Streekproductenmarkt Nienoord - Zaterdag

Iets buiten de stad, op het mooie Nienoord in Leek, vindt de Streekproductenmarkt plaats. Op de markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden. Je kunt er proeven en vragen naar het verhaal achter het product. Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per markt. Er is altijd aanbod van brood, groente, fruit, vlees, kaas, eieren, honing, kruiden, planten, chutney, jam en worst.

Vintage Rebel Kilo Sale – Zaterdag en zondag

Vintage kleding kopen per kilo. Het kan zaterdag en zondag in de Der Aa Kerk tijdens de tweede editie van de Vintage Rebel Kilo Sale. De hele kerk hangt bomvol met kleding uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Van winterjas tot jurk en van denim tot leren tas. De broeken, jassen, jurken en accessoires als tassen en hoeden komen voor een groot deel uit Frankrijk en Amerika. Er is niet uitgezocht of er waardevolle stukken tussen zitten, dus je kan - als het meezit - met een koopje naar huis. Je betaalt namelijk 15 euro per kilo.

Wonen in Groningen – Zaterdag en zondag

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober kun je een speciale wandelroute volgen langs 17 woonwinkels in de binnenstad van Groningen. Ontwerpers tonen tijdens Wonen in Groningen hun laatste werk, geven een workshop of laten het werkproces zien. De winkelier en ontwerper zorgen samen voor een uniek programma. Want de herfst is het uitgelezen moment om het binnen weer gezellig te maken!

Weekend van de Wetenschap – Zaterdag en zondag

In heel Nederland vormt het Weekend van de Wetenschap het podium van de toekomst. Op 3 en 4 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kom backstage bij bedrijven, instellingen, overheid, wetenschappelijke instituten, musea, universiteiten op meer dan 191 locaties in het hele land. Ook in Groningen is er van alles te doen, zoals bij de Zeehondencreche in Pieterburen, in het Infoversum, bij EnTranCe en verschillende locaties van de RUG.

Kader Abdolah in de kerk - Zondag

Schrijver Kader Abdolah is zondag te gast in de kerk van Klein Wetsinge tijdens de elfde editie van Schrijver in de Kerk. De succesvolle auteur wordt aan de tand gevoeld door interviewer Margriet Bos, die werkt voor bedrijfsbladen.