FC Groningen speelt vanavond in Portugal zijn tweede groepswedstrijd in de Europa League tegen SC Braga. Trainer Erwin van de Looi wil minimaal één punt overhouden aan de wedstrijd.

“We willen resultaat halen en het is duidelijk dat we daarmee één punt of drie punten bedoelen”, aldus de trainer voorafgaand aan het Europese treffen. Volgens de trainer is het nodig om minimaal één punt te halen om plaatsing bij de eerste twee in de poule in eigen hand te houden.

Gemakkelijk zal dat niet worden, zo realiseert Van de Looi zich terdege. “Braga heeft een goede ploeg, die niet voor niets hoog staat in de Portugese competitie.” 

De coach schat de tegenstander van donderdagavond wel lager in dan de vorige Europese tegenstander Olympique Marseille, dat in de Euroborg overtuigend met 0-3 wist te winnen. “Als je de sterkte afzet tegen Marseille dan schat ik de Fransen in op Champions League-niveau en Braga als Europese subtop.”

Volgens Michael de Leeuw, die donderdagavond op het veld zal staan als aanvoerder omdat eerste keus Rasmus Lindgren geblesseerd is, heeft zijn team geleerd van die eerste poulewedstrijd. “Tegen Marseille hebben we de keiharde wetten van Europa geleerd. Fouten van ons werden keihard afgestraft en onze eigen mogelijkheden hebben we niet benut.”

Underdog

Hij beseft dat Groningen ook morgen niet de favoriet zal zijn. “Wij zijn ook morgen tegen SC Braga weer de underdog”aldus de gelegenheidsaanvoerder, die desondanks kansen ziet. “Het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons, ook omdat Braga thuis speelt. Maar ik heb er alle vertrouwen in als wij ons eigen spel kunnen spelen.”