Titelhouder FC Groningen start woensdagavond met zijn campagne om de KNVB-beker nog een seizoen in de Euroborg te houden. In Groningen is FC Twente de tegenstander.

De bekerwedstrijd van woensdagavond is al de vierde thuiswedstrijd van FC Groningen in elf dagen.

Om overbelasting te voorkomen, krijgt een aantal spelers waarschijnlijk rust van coach Erwin van de Looi. “Een opstelling kan ik nog niet geven”, aldus Van der Looi. “Maar het kan zijn dat er wisselingen plaatsvinden ten opzichte van eerdere wedstrijden.”

Afgaande op de opstellingen tijdens de trainingspartijtjes lijken aanvoerder Rasmus Lindgren, middenvelder Simon Tibbling en vleugelaanvaller Bryan Linssen niet aan de aftrap te zullen verschijnen. Zij worden naar alle waarschijnlijkheid vervangen door Etiënne Reijnen, Tom Hiariej en Jarchinio Antonia. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Van de Looi heeft alle vertrouwen in zijn eigen ploeg en kijkt uit naar opnieuw een succesvol bekertoernooi. “Nieuwe ronde, nieuwe kansen. We beginnen als titelverdediger en hebben vorig jaar gezien hoe mooi het kan worden”, aldus de trainer.

“Als we qua instelling, drive en voetbal hetzelfde bieden dan hebben we een goede kans om donderdag weer in de koker te zitten bij de loting.”