Ondernemers in de binnenstad van Groningen willen een vergoeding van de schade die werd aangericht door supporters van Olympique Marseille.

Een groep aanhangers van deze club richtte donderdag chaos aan in de binnenstad voorafgaande aan de Europa-cup wedstrijd tegen FC Groningen. Volgens Cees Jan Gieskes, voorzitter van de Groningen City Club (GCC) zijn terrassen vernield, stoeptegels verwijderd en ramen kapot gegooid.

"Ondernemers moeten schadeloos worden gesteld", zo zegt hij zaterdag in het Dagblad van het Noorden. De GCC behartigt de belangen van de winkeliers in de binnenstad.

In het Dagblad laat Henk Wustenveld van De Drie Gezusters weten dat het voor zijn bedrijf wel meevalt met de schade. Maar wel vindt hij dat de communicatie beter kon. Zo wist hij niet dat de Poelestraat was ingericht als fanzone voor de Franse fans.

De Groningen City Club is nu wel klaar met een fanzone in de binnenstad en vindt dat het Poeleplein voortaan niet meer gebruikt moet worden als verblijfsplaats voor supporters tijdens Europacup-wedstrijden.