Of je nu een lekker hapje wilt eten of je wilt jezelf vooral verdiepen in bits of juist de Middeleeuwen. Groningen staat ook dit weekend weer bol van de uitgaanstips.

De website uit.groningen.nl zet zoals altijd het uitgaansprogramma online. Zo vind je er ook het programma in de Groningse theaters en bioscopen.

Rrrollend Groningen - Vrijdag, zaterdag en zondag

Meer dan twintig foodtrucks uit heel Nederland ‘rrrollen’ naar de Ossenmarkt om de heerlijkste gerechten voor je te bereiden. Toegegeven: het is één van de vele foodfestivals in Groningen dit jaar, maar om een toetje zitten maar weinig verlegen. Rrrollend heeft z’n succes in ieder geval al in 12 prachtige steden bewezen. Dit grote openluchtrestaurant is alles waar je naar zoekt: hapje, drankje, entertainment, theater en gezelligheid! Rrrollend Groningen begint vrijdagmiddag en duurt tot en met zondag.

Holland WebWeek Groningen - Vrijdag en zaterdag

Het Ebbingekwartier staat nog tot en met zaterdag in het teken van de Holland WebWeek. Dat is een  vierdaags Online- en ICT festival in Groningen. Op zaterdag is er in en bij het Infoversum nog de Finale van de Battle of the Schools en gaan 100 meiden leren programmeren in de Festivaltent. Buiten wordt volop geëxperimenteerd met drones.

Het Wonder van Aduard - Zaterdag

Zaterdag vindt de grote lancering plaats van Het Wonder van Aduard. De kloostergeschiedenis in het Groningse dorpje komt helemaal tot leven. Onderdeel van deze feestelijke opening is een unieke kloostertocht van bijna dertien kilometer. Deze wandeltocht volgt nagenoeg de oude route die de Cisterciënzermonniken tussen Groningen en Aduard liepen. De route voert langs verschillende historische belangrijke plekken voor zowel de stad Groningen als het oude klooster in Aduard. Neem tijdens deze wandeling vooral je smartphone of tablet mee, want in het klooster in Aduard kun je met de nieuwste interactieve 3D-app het klooster herleven.

40UP - Zaterdag

Groningen is een ontzettend jonge stad. Veel van de feesten worden drukbevolkt door hossende studenten en tieners. Maar ook de 40-plussers willen wel eens uit hun dak gaan. Speciaal voor hen is er zaterdagavond in De Oosterpoort het feestevenement 40UP. Ze richten zich op mensen van boven de veertig, maar jongere feestgangers zijn ook welkom. Het muzikale recept is echter simpel: Lekker dansbaar! Verwacht een mix van ‘Get Down’ met James Brown, ‘Happy’ van Pharrel en ‘Satisfaction’ van The Rolling Stones.

STAR-dagen - Zaterdag en zondag

Museumspoorlijn S.T.A.R. heeft zaterdag en zondag de jaarlijkse STAR-dagen. Dit jaar staan ze in het teken van ‘Dieselen door het Veen’. Je kunt er een kijkje achter de schermen nemen, zien hoe historische diesellocomotieven op gang komen en een ritje maken over de spoorlijn tussen Veendam en Stadskanaal.