Het in december 2012 geopende Station Europapark in Groningen heeft vorig jaar 27 procent meer reizigers getrokken dan in het jaar ervoor. Daarmee is het het snelst groeiende station van Nederland.

Dat meldt de website Treinreiziger.nl op basis van cijfers van de NS.

Dat het aantal reizigers op een nieuw station fors stijgt lijkt logisch. Er zijn vijf andere relatief nieuwe stations in Nederland die het aantal reizigers fors zagen groeien, maar bij geen enkele daarvan was de groei zo groot als in Groningen.

Nummer twee is het eveneens in december 2012 geopende station Halfweg-Zwanenburg met 20 procent meer reizigers. De derde plek wordt gedeeld door Kampen Zuid (december 2012), Amsterdam Science Park (december 2009) en Almere Poort (januari 2012).

Verschuiving

Volgens Treinreiziger.nl heeft de snelle groei van te maken met een verschuiving van reizigersstromen in Groningen. Zo is het aantal treinreizigers dat van en naar het Groningse Hoofdstation gedaald.

Overigens stoppen op zowel het Groningse hoofdstation als op Station Europapark ook treinen van Arriva. Dat vervoersbedrijf wil volgens Treinreiziger.nl echter geen reizigersaantallen openbaar maken.