Een man uit de provincie Groningen heeft aangifte gedaan van beleggingsfraude. Volgens de man is hij voor ruim 800.000 euro het schip ingegaan.

Dat meldt de politie.

De Groninger werd telefonisch benaderd door een onbekende persoon  met een aantrekkelijk ogend beleggingsaanbod. Na wat informatie te hebben ingewonnen, besloot de man een relatief laag bedrag te investeren. 

Vervolgens kreeg hij een nieuw aanbod, waarvoor een hogere inleg vereist was, maar dat ook een hoger rendement zou opleveren. Ook op dit aanbod ging het slachtoffer in.

Na deze investeringen te hebben gedaan, kreeg de man steeds opnieuw telefoontjes met het verzoek extra geld over te maken. Als hij dit niet doet, zo werd hem gezegd, zou hij zijn volledige investering kwijt zijn. 

Als de investeringen zijn opgelopen tot ruim 800.000 euro, vindt de Groninger het welletjes. Hij doet aangifte wegens beleggingsfraude.

Japan en Taiwan

De oplichters lijken te opereren vanuit Japan en Taiwan. De telefoontjes naar het slachtoffer, gepleegd door Brits-Engels sprekende personen, zijn afkomstig uit Japan. De bankrekeningen waarop het geld moest worden gestort, horen bij bedrijven uit zowel Japan als Taiwan.

De politie vermoedt dat de Groninger niet het enige slachtoffer is van de oplichters. Mensen die het verhaal van de man herkennen, worden dan ook opgeroepen zich te melden.