Het Groninger Smaakweekend, Kadepop en Korreweg Klassiek zetten Groningen dit weekend op z’n kop.

Volgens de website uit.groningen.nl is er dit weekend veel te doen in de stad.

Zo staat de binnenstad in het teken van Proeven in Groningen en het Big Taste Festival. Typhoon, Kovacs en Rondé zijn de headliners tijdens Kadepop en de bewoners van de Korrewegwijk kunnen om de hoek genieten van het NNO.

Groninger Smaakweekend

Het Groninger Smaakweekend omarmt foodfestivals zoals Proeven in Groningen en het Big Taste Festival en voegt daar een scala aan activiteiten aan toe. Zo verandert het Harmonieplein zaterdag na afloop van Proeven in Groningen in een grote open luchtbioscoop. Zienemaan & Sterren vertoont hier dan de smakelijke film Chef.

Proeven in Groningen

Proeven in Groningen biedt bezoekers zaterdag en zondag de gelegenheid kennis te maken met gerechten van toprestaurants. Het gezellige voor- en middenplein van het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in het Jatstraat staat dit weekend vol met knusse kraampjes. Het concept is even simpel als succesvol: bezoekers kunnen tegen betaling van een of meerdere muntjes proeven van allerlei culinaire hoogstandjes. En niet alleen van eten: ook dit jaar is het Wolthoorn & Co Bierlokaal aanwezig, een authentiek bierlokaal waar elf verschillende bieren kunnen worden geproefd.

Big Taste festival

Ook op het Big Taste Festival draait het op vrijdag, zaterdag en zondag allemaal om lekker eten. Of je nu zin hebt in lekkere brownies, een sparerib, een 100% rundvleesburger, oester of fruit, op dit festival kun je het allemaal proeven en proberen. Muzikale smaakmakers zijn er ook, in de vorm van te gekke bands en groovy dj's. Het festival is gratis toegankelijk!

Kadepop

Kadepop vormt de afsluiting van het bruisende festivalseizoen in de stad Groningen. De organisatie wist voor het festival op het terrein van EMG Factors een aantal topacts te strikken. Vrijdag treden onder andere Kovacs, Bade en The Cool Quest op. Op zaterdag kan men genieten van onder andere Dudettes, Rondé en de absolutie festivalsensatie Typhoon.

Korreweg Klassiek

De inwoners van de Korrewegwijk en alle andere stadjers zijn zaterdagavond welkom op het Bernouilliplein voor de derde editie van Korreweg Klassiek. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) verzorgt ’s middags een educatief programma voor drie basisscholen en ’s avonds is er een groot concert van het symfonieorkest. Het NNO wisselt vanaf 20:15 uur klassieke werken af met muziek uit musicals als Phantom of the Opera en Sound of Music.