Zeven Groningse bedrijven hebben een plekje gekregen in de Deloitte Technology Fast50. Dat is een lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland.

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant vrijdag.

Voys, Experty, LookingforBooking en Belsimpel hebben na hun notering in de Fast50 van 2014 ook voor deze editie een nieuwe nominatie gekregen. Nieuw in de lijst zijn Brandfield, Diagnoptics Technologies, en Voipgrid, een dochter van Voys. De bedrijven krijgen allemaal een plek in de ranglijst op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar.

De precieze ranglijst wordt op vrijdag 9 oktober tijdens een groot evenement in de Mediacentrale in Groningen bekend gemaakt. Binnenkort wordt ook bekend gemaakt welke innovatieve startups een plekje hebben gekregen in de Rising Star ranglijst van de Fast50. In The Big Building worden op 9 oktober de Rising Star Award en de prijs voor Most Disruptive Innovator bekend gemaakt.

Uitreiking voor het eerst in Groningen

De Deloitte Technology Fast50 vindt dit jaar voor het eerst plaats in Groningen. De Martinistad is op 9 oktober gastheer gekozen met dank aan de promotiecampagne Fast50naarGroningen. Dat is een initiatief van een groep Groningse ondernemers. Met het binnenhalen van het prestigieuze evenement hopen de initiatiefnemers de bloeiende start­up­scene van Groningen nog meer op de kaart te zetten.

In de lijst moet Groningen het als Fast50-stad overigens alleen maar afleggen tegen Amsterdam. Daar zijn twaalf bedrijven met een notering in de lijst. Eindhoven kent vier noteringen en Rotterdam, Utrecht en Enschede hebben drie bedrijven in de lijst. Catawiki uit Assen is de enige andere noordelijke genomineerde.

Groningen deed het vorig jaar dus ook al goed met vijf topnoteringen: Storm MC (43e), Experty (31e), Voys (27e), Looking for Booking (8e) en Belsimpel.nl (4e).