De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) heeft er, sinds het succes van woensdag, zo’n 400 nieuwe leden bij.

Dat meldt RTV Noord.

De rechtbank in Assen oordeelde woensdag dat de waardevermindering van woningen door gaswinning direct door de NAM uitgekeerd moet worden. De WAG had dat geëist.

Bij de stichting, die gehuisvest is in het kantoor van De Haan Advocaten, stond de telefoon donderdag roodgloeiend. Pieter Huitema van De Haan spreekt van ‘een gekkenhuis’. De stichting telde al duizend leden, maar in anderhalve dag kwamen daar nog eens 400 bij.

Leden betalen honderd euro. Daarnaast gaat er, als er uitgekeerd wordt, een 'succesfee' naar het advocatenkantoor. Dat is voor mensen die al lid waren 5 procent van het compensatiebedrag, voor mensen die tijdens het proces lid zijn geworden 7,5 procent en gedupeerden die zich na het vonnis melden betalen 10 procent.

Volgens Huitema is het niet zo dat de miljoenen nu bij zijn kantoor binnenstromen. “Mensen gaan rekensommen maken op basis van de miljarden die als compensatie worden genoemd. Maar dat klopt niet, omdat de woningcorporaties geen lid zijn en dus hier buiten vallen. En dat zijn de meeste huizen.” De advocaat benadrukt dat zijn kantoor de voorfinanciering heeft gedaan. “Als er niets uitgekeerd zou zijn, waren wij de pineut geweest.”