Ongeveer 400 muzikanten hebben zaterdagavond in Zuidbroek meegewerkt aan een benefietfestival voor de ernstig zieke peuter Jolan. Ze haalden meer dan 2300 euro op.

De 3-jarige Jolan heeft neuroblastoom, een ernstige en moeilijk behandelbare vorm van kinderkanker. De peuter moet naar Amerika voor behandeling in een zuurstoftent, maar dat kost ongeveer 60.000 euro.

De zorgverzekering vergoedt de behandeling, maar de ouders moeten zelf de medicijnen en de kosten voor de overtocht en het verblijf betalen. Voor de 400 muzikanten van muziekkorpsen was dat reden om vrijwillig een optreden te geven. Avanti Groningen, Showband Marum, Mercurius Assen, Vios Groningen, Excelsior Groningen, Concordia Zevenhuizen, Muziekvereniging Oosterbroek, CBS Spijk en Boerenkapel de Harrekieten lieten zich van hun beste kant zien met concerten en showoptredens.

Het festival is opgezet door Gertjan Bruins, de buurman van Jolan, die zelf ook in een orkest zit. Er kwamen 500 mensen op de optredens af. De inkomsten uit de entree van het festival ging uiteindelijk naar een speciale stichting die probeert om 60.000 euro bij elkaar te krijgen.

Jolan ligt op dit moment in het ziekenhuis in Utrecht. Hij hoopt samen met zijn familie in september de overtocht te maken naar Amerika. Er is nog een paar duizend euro nodig.