Hedwiges Maduro, de veelbesproken nieuwe aanwinst van FC Groningen, zal zaterdagavond nog niet voor zijn nieuwe club aan de aftrap staan in het uitduel tegen FC Utrecht. Hij neemt plaats op de reservebank, naast onder meer Albert Rusnák, die in de afgelopen wedstrijden nog in de basis stond.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

"Hedwiges heeft anderhalve training meegedaan, kent net zijn nieuwe teamgenoten allemaal bij naam", zo verklaart trainer Erwin van de Looi zijn keuze om Maduro vooralsnog geen basisplaats te geven. “Maar ik ben blij dat hij morgen met ons mee de bus in stapt”, aldus de coach.

Ook Albert Rusnák, in de eerste wedstrijden nog basisspeler, start zaterdagavond op de reservebank. Van de Looi ziet in het duel tegen Utrecht meer mogelijkheden met Jarchinio Antonia op de rechtervleugel en Bryan Linssen op links. “Utrecht is de enige club die 5-3-2 speelt en dat is net even anders dan de meeste tegenstanders. Het is voor ons een mooie uitdaging omdat er daardoor iets andere kansen liggen. We hebben een goed plan verzonnen en willen met een resultaat naar huis.

Eerste aanvoerder Rasmus Lindgren is zaterdagavond nog niet volledig hersteld van een blessure. Hij sloot deze week al wel weer aan bij de training, maar de wedstrijd van zaterdavond komt voor de ervaren Zweed nog te vroeg. Andere geblesseerden zijn Abel Tamata, Dino Islamovic en Desevio Payne.

Er wordt zaterdagavond om 18.30 uur in stadion Nieuw Galgenwaard afgetrapt.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet

Middenveld: Simon Tibbling, Jesper Drost en Tom Hiariej

Aanval: Jarchinio Antonia, Michael de Leeuw en Bryan Linssen