Er is dit weekend veel te doen in Groningen. De stad heeft een bomvolle activiteitenkalender en die begint vrijdagavond al met het slotvuurwerk tijdens de viering van Bommen Berend.

De website uit.groningen.nl zette weer een aantal uitgaanstips op een rijtje en er is ditmaal voor iedereen wat wils.

Bommen Berend

Vrijdag staat al de hele dag in het teken van Bommen Berend. Maar het feest gaat door tot in de late uurtjes. Zo is er tussen acht en tien een concert van de Eemsmond Big Band op het podium op de Ossenmarkt. Vanaf elf uur is er een groots en briljant vuurwerk vanaf een ponton in de Zuiderhaven.

Noorderzon

Liefhebbers van Noorderzon kunnen ook dit weekend nog terecht in het Noorderzon. En gelukkig lijkt het weer ook op te knappen, zodat je nog even kunt genieten van wat zonnestralen. Het elfdaagse festival wordt zondagavond afgesloten met onder andere optredens van The Gospel Sessions en My Baby op Het Dok.

ZomerJazzFietsTour

Zaterdag 30 augustus is dé dag waarop vele jazzliefhebbers met hun fiets naar Groningen komen. Dan gaat de ZomerJazzFietsTour van start. Deze tocht is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in Middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. De toertocht vindt ook plaats op zondag. Langs vijf fietsroutes door het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van Groningen, kan een keuze gemaakt worden uit 27 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren.

Pura Vida

Pura Vida Blauwestad is een jaarlijks terugkerend klassiek concert aan de oevers van het Oldambtmeer. De uitvoering van het concert is in handen van het Noord Nederlands Orkest. Bezoekers kunnen het concert gratis bijwonen, met een eigen boot vanaf het water of op de vaste wal. Het NNO neemt de bezoekers ditmaal voor de pauze mee naar een aantal klassieke werken van Edward Krieg, Rodrigo, Albeniz en Khachaturian. Na de pauze is het programma luchtiger met musicalhits uit onder andere Annie, My Fair Lady, Phantom of the Opera en Sound of Music. Het NNO krijgt hulp van solisten Ruben Plantinga, Veerle Sanders en Maarten Oomes.

Ballon Fiësta Meerstad

Laten we hopen op mooi weer, want dan kiezen tientallen luchtballonnen het luchtruim tijdens Ballon Fiësta Meerstad. Meerstad was in 2010 voor het eerst het podium voor dit spectaculaire gezinsevenement waarbij tientallen ronde heteluchtballonnen en special shapes opstijgen. Inmiddels is de Ballon Fiësta Meerstad uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord Nederland.