FC Groningen is vrijdagmiddag bij de loting voor de Europa League terecht gekomen in een poule met het Franse Olympique Marseille, het Portugese SC Braga en het Tsjechische Slovan Liberec.

Olympique de Marseille is op papier de zwaarste tegenstander van FC Groningen. Het team eindigde vorig jaar als vierde in de sterke Franse competitie. Ze werden wel al voor de achtste finales uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Marseille kwam vorig jaar niet uit in een Europese competitie. Dat was voor het eerst in tien jaar. Wel won het team al negen keer de landstitel en wel voor het laatst in 2010.

Olympique speelt in het onlangs gerenoveerde Stade Vélodrome, dat plaats biedt aan 67.000 toeschouwers. Het stadion is onder meer bekend van de historische goal van Dennis Bergkamp in de halve finale tegen Argentinie op het WK in 1998.

SC Braga werd vorig jaar vierde in de Portugese competitie. Ze haalden wel de bekerfinale, waarin met 3-1 werd verloren van Sporting CB. Het team kwam in 2012-2013 uit in de Champions League en speelde een jaar daarvoor in de Europa League.

Het team haalde toen niet de poulefase. Braga speelt z'n thuiswedstrijden in Estadio Municipal de Braga, dat een capaciteit heeft van 30.286. In datzelfde stadion won het Nederlands elftal tijdens het EK 2004 met 3-0 van Letland.

FC Slovan Liberec won vorig jaar de Tsjechische beker door na penalties te winnen van FK Jablonec. Dat team werd gisteren nog uitgeschakeld door Ajax. Slovan eindigde als twaalfde in de nationale competitie.

Het team werd vorig jaar uitgeschakeld in de Europa League, vlak voordat de poulefase begon. Het team is wel drievoudig kampioen. Voor het laatst werden ze dat in seizoen 2011-2012.

Ze spelen in het Stadion u Nisy met een capaciteit van 10.000 toeschouwers.