Hedwiges Maduro is "hartstikke blij" dat hij woensdag is gepresenteerd  als nieuwe aanwinst van FC Groninger. "Dit is voor mij een nieuwe uitdaging", zei hij tijdens zijn presentatie.

Maduro liet weten FC Groningen altijd een fantastische club te hebben gevonden. "Dat vond ik al toen ik bij Ajax speelde. Het was altijd moeilijk om hier in Groningen te spelen", aldus de 18-voudig international.

Volgens Maduro was het uiteindelijk een heel makkelijke beslissing om voor Groningen te tekenen. "Groningen heeft een heel talentvolle ploeg met veel kwaliteit. Het is ook een warme club. Tijdens gesprekken raakte ik steeds meer enthousiast. Ik kijk uit naar de trainingen en de wedstrijden en ik heb de ambitie om goed te presteren", aldus Maduro.

Hans Nijlands is trots op het contracteren van Maduro. "Het ging in een razend tempo", zegt hij. "Onze spits Danny Hoesen kwam vorige week bij onze trainers of Maduro niet wat voor ons zou zijn. Ze zijn vrienden en hebben deze zomer samen getraind. We zijn uiteindelijk in contact gekomen met de zaakwaarnemers en eigenlijk was afgelopen weekend de zaak rond. Gisteren kwam er ook witte rook uit Griekenland."

Heel enthousiast en gemotiveerd

"Vanochtend was de keuring en daarna hadden we nog een gesprek", vervolgt de algemeen directeur. "Hij is heel enthousiast en gemotiveerd. We kijken erg uit naar zijn eerste wedstrijd en hopen dat Maduro zaterdag speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen Utrecht."

Maduro tekende een contract voor twee jaar. Hij speelde eerder voor Ajax, Valencia, Sevilla en Paok Saloniki. Hij kwam 18 keer uit voor het Nederlands elftal. Bij Groningen krijgt hij een rol als controlerende centrale middenvelder.

Nijland spreekt van een bijzondere week voor zijn club. Vrijdag is ook de loting voor de groepsfase van de Europa League, waarin Groningen als Bekerwinnaar een plek heeft gekregen in pot 4.