Groningse middelbare scholieren die opgroeien in een minimagezin kunnen met ingang van dit schooljaar 350 euro van de gemeente krijgen voor de aanschaf van een laptop.

Dat meldt de gemeente Groningen.

De laptopregeling is bedoeld voor inwoners van de stad Groningen met kinderen op het voortgezet onderwijs en een inkomen tot maximaal 110 procent van de bijstandsnorm.

De gemeente stuurt alle ouders van wie bekend is dat ze aan deze eisen voldoen, een brief met uitleg over de regeling en een aanvraagformulier. Zodra de aanvraag wordt toegekend, ontvangt de aanvrager een beschikking. Hiermee kan een laptop worden aangeschaft in een winkel naar keuze. De winkelier regelt de betaling vervolgens met de gemeente.

Achterstanden

Met de regeling wil wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen voorkomen dat kinderen uit minimagezinnen achterstanden oplopen.

“In deze tijd kun je eigenlijk alleen nog maar goed je huiswerk maken als je een computer hebt. Ik vind het belangrijk dat kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen ook een goede opleiding krijgen. Met goed gereedschap als een eigen laptop vergroot je je toekomstkansen, zowel binnen het onderwijs als later op de arbeidsmarkt”, aldus de Groningse wethouder.