Een vrouw uit Groningen is op zoek naar haar twee helden. Ze werd afgelopen maandag op de Verlengde Hereweg in Groningen van haar tas beroofd. Dankzij het snelle ingrijpen van twee toevallige passanten heeft ze haar tas weer terug.

De 27-jarige Eva wil haar twee redders in nood nu graag bedanken voor hun hulp, schrijft ze op Facebook.

Eva fietste maandag rond 17.45 uur op de Verlengde Hereweg toen een passerende fietser haar handtas uit haar krat griste.

"Ik ben direct al schreeuwend achter hem aan gefietst", vertelt ze. Twee fietsende mannen die Eva hoorden schreeuwen, bedachten zich niet en zetten direct de achtervolging in. En met succes: "Door het snelle handelen van deze twee stoere kerels heeft de man eieren voor zijn geld gekozen en mijn tas op de grond gegooid."

Verschil

Eva wil de mannen nu nogmaals bedanken. "Het was een vervelende ervaring maar het optreden van deze twee heeft het verschil gemaakt. Ik vind het mooi dat twee onbekenden je zomaar te hulp schieten. Dat doet goed."

De post op Facebook is inmiddels al bijna honderd keer gedeeld, maar zonder succes: de twee redders in nood zijn nog niet gevonden. Volgens Eva gaat het om twee mannen van rond de 50 jaar oud. Ze kenden elkaar niet, zegt ze.