Studentenvereniging Cleopatra in Groningen heeft tijdens de KEI-week  405 kratjes bier tegen de gevel gezet. Ze proberen daarmee de aandacht te trekken van nieuwe studenten.

De vereniging heeft de kratjesmuur vorige week opgetrokken. Zo’n vijftien leden waren er een dag mee bezig. Bavaria leverde de kratjes zonder inhoud. “We zijn maar een kleine vereniging en dan lukt het niet om zoveel bier in één week op te drinken”, aldus een woordvoerder van de vereniging. Er staan overigens drie kruizen op de gevel ter ere van het zesde lustrum.

De studenten zijn grondig te werk gegaan. “We doen dit al voor de achtste keer en de gemeente weet er van. We letten goed op veiligheid. Zo hebben we beugels aan de gevel bevestigd en loopt er door de kratjesmuur een staaldraad om de veiligheid te garanderen”, aldus één van de bouwers.

De kratjesgevel, waarin overigens één kratje van speciaalbier La Trappe verborgen zit, helpt Cleopatra om nieuwe leden te werven. “Je komt met nieuwsgierige nieuwe studenten in gesprek en dan kun je ze vertellen waar we als vereniging voor staan. De kratjesmuur heeft de afgelopen jaren zeker een grote rol gespeeld bij het lidmaatschap van veel van onze nieuwe leden.”

De KEI-week in Groningen loopt op z'n einde. Zo'n 5000 nieuwe studenten maakten afgelopen week kennis met het Groningse studentenleven. Vrijdagavond is er nog een groot slotfeest in MartiniPlaza.