FC Groningen wil komende zondag in de Amsterdam Arena de Johan Cruijff Schaal winnen ten koste van PSV. “Dit is een prijs en daar gaan we vol voor”, aldus trainer Erwin van de Looi.

Dat zei FC Groningen-trainer Erwin van de Looi vrijdag tijdens een vooruitblik op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Volgens Van de Looi heeft FC Groningen nog niet veel prijzen gewonnen. Nu de club de kans krijgt, wil het die niet laten liggen. Of het team al klaar is voor de strijd om de Supercup, dat kan Van de Looi nog niet zeggen.

“Er is bij ons team veel gebeurd”, zegt de trainer. “Kieftenbeld is afgelopen week vertrokken en met Drost hebben we een prima aankoop gedaan. Hoe de puzzel zondag in elkaar gaat vallen, dat weten we niet. We hebben een plan in ons hoofd, maar het is nog heel lastig om in te schatten waar we staan. Tijdens de voorbereiding hebben we goed gewerkt, maar tegen Southampton hadden we het lastig. Laten we eerst maar eens een serie wedstrijden spelen. Trekken we dan een conclusie.”

'We doen waar we goed in zijn'

Rasmus Lindgren, de aanvoerder van Groningen, wilde niet ingaan op de tactiek van zijn team. “We doen waar we goed in zijn en dat is niet alleen verdedigen”, aldus Lindgren.

De Supercup leeft nog maar weinig onder het publiek van beide teams. “Dat is jammer”, zegt Van de Looi. “De Bekerfinale was bijzonder omdat er een hele volksverhuizing op gang kwam. Ik hoop dat er alsnog veel mensen besluiten om naar de Arena te gaan. Het gaat toch om een prijs.”

FC Groningen en PSV treffen elkaar zondag om 18:00 uur in de Amsterdam Arena.