Het belooft een zonnig en zomers weekend te worden, dus is het een mooi moment om er op uit te trekken. En er valt ook de komende dagen weer genoeg te doen.

Van het derde Indicolor Festival tot een bezoekje aan het Groninger Museum voor de tentoonstelling van Song Dong. Met ook nog eens de wedstrijd van de FC tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal belooft het weer een echt Gronings weekendje vol afwisseling te worden.

Indicolor Festival

Zo kun je zaterdag in het Stadspark terecht voor de derde editie van het Indicolor Festival. Vette housebeats en kleurrijk poeder dat de lucht in gaat: dat zijn de ingrediënten van dit festival. En ze hebben met onder andere Billy de Kit, Cesqeaux en Praia del Sol een prima line-up. Even terug naar vroeger, want je mag vies worden en je kunt je uitleven op springkussens, slidingbanen en helemaal losgaan op de beats.

Song Dong, Life is Art, Art is Life

Het Groninger Museum heeft nog tot en met 1 november een grote solotentoonstelling van de Chinese kunstenaar Song Dong. Met zijn video’s, installaties en fotografie is Song Dong een van de belangrijkste internationaal opererende Chinese kunstenaars van dit moment. Zijn werk wordt wereldwijd door toonaangevende instituten tentoongesteld. Een prominente plaats is er voor het opvallende werk Waste Not: een installatie die bestaat uit huisraad die zijn moeder door haar verzamelwoede bijeenbracht.  Dit werk was te zien in onder meer het Museum of modern Art in New York, de Vancouver Art Gallery, de Barbican Centre in Londen en tijdens de Sidney Biënnale in 2013.

Groningen strijdt om Johan Cruijff Schaal

Natuurlijk speelt FC Groningen zondag vanaf 18:00 uur in de Amsterdam Arena de finale voor de Johan Cruijff Schaal. Landskampioen PSV is de tegenstander. En natuurlijk wordt deze belangrijke wedstrijd - want een prijs is een prijs – uitgezonden in veel kroegjes in de stad. Het belooft een mooie dag te worden, dus misschien kun je het terras op. Blijf je liever in de buurt van de Euroborg? Dan kun je terecht in de Wolff Bioscoop, waar je de wedstrijd gratis kunt zien.

MusSailkanaal

Van 31 juli t/m 2 augustus vindt het evenement MuSAILkanaal plaats in Musselkanaal. Ongeveer 150 oude beroepsvaarten liggen in een lint van zo’n twee kilometer in de Groningse plaats. Veel schepen zijn in de provincie Groningen gebouwd waarvan een aantal zijn te bezichtigen. Naast de vele beroepsvaartuigen kent dit evenement veel activiteiten zoals straat- en watertheater en een nautische markt. MuSAILkanaal valt onder de activiteiten agenda van het 250-jarig bestaan van Stadskanaal en het 400-jarig bestaan van de Semslinie.

Koopzondag en warenmarkt

Natuurlijk nodigt het mooie weer ook uit om op zondag even lekker de stad in te gaan. Het is elke zondag in Groningen koopzondag, dus ook nu zijn de winkels geopend. Daarnaast is er deze zondag een extra warenmarkt. En een lekker dagje shoppen, kun je deze zondag perfect afsluiten met een terrasje.