Groningse gezinnen kunnen er in Groningen een actief weekendje van maken. Zo kunnen ze op het Hoge en Lage der Aa terecht voor ZomerWelVaart en staat de Mega Blubber Power Race zondag op de Grote Markt.

Daarnaast vindt in Hongerige Wolf de vijfde editie van het eigen festival plaats. Bovendien kun je op Landgoed Verhildersum het Verhildersum Mystery ontrafelen.

ZomerWelVaart

Op zaterdag en zondag kun je op het Hoge en Lage der Aa in de Groningse binnenstad terecht voor ZomerWelVaart, de zomerse tegenhanger van het succesvolle WinterWelvaart. Op acht historische schepen aan het Hoge en Kleine der A kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten, zoals een expositie van schilderijen van het ontstaan van het Stadskanaal, theatervoorstelling Heisa en een verhalencafé. Daarnaast is er op en rondom de kade veel te doen, zoals een markt, een kinderworkshop. Ook kunnen er vlotten worden gebouwd en 3D bootjes worden geprint met Fablab.

Festival Hongerige Wolf

Het Groningse dorpje Hongerige Wolf viert dit weekend de 5e editie van het eigen festival. Bandjes, kunst, dans, theater, dj’s, lekker eten: het is allemaal te vinden op Festival Hongerige Wolf. Verwacht bij Festival Hongerige Wolf geen line-up van grote en bekende namen. Het festival is een broedplaats voor onontdekt talent en een het biedt een podium voor nieuw werk. Menig bandje dat ooit op Festival Hongerige Wolf zijn eerste podiumervaring op deed, was later terug te zien op het muziekfestival Noorderslag, Oerol of bij DWDD op tv. Concerten worden gegeven op een schapenveld, theatervoorstellingen in schuren en gedanst wordt er in een graansilo. Het hele dorp doet mee.

Mega Blubber Power Race

Rennen, spelen en ravotten. Het kan zondag vanaf 12:00 uur allemaal bij de Mega Blubber Power Race op de Grote Markt in Groningen. Het opblaasbare attractiepark is gebaseerd op de spannende spelshow die jaren en jaren terug werd uitgezonden bij Telekids. Kinderen kunnen samen met hun ouders helemaal los op een stormbaan, een buikglijbaan, het schuimbad de racebaan en natuurlijk Harry de Hengst. De Mega Blubber Power Race is open tot 16:00 uur. En is je kind uitgespeeld, dan is het in het centrum van Groningen altijd nog koopzondag.

Verhildersum Mystery

Waarom draagt het dienstmeisje een mooie japon? En wat is de link met ons huidige ontbijtcultuur en die van 150 jaar geleden? De jonge Cam en Vinnie rennen over het landgoed op zoek naar de mysterieuze Max en een “formule” die ze gevonden hebben in de Borg. Onderweg komen ze bijzondere verhalen uit het verleden tegen. Het Verhildersum Mystery is een bijzondere manier om spelenderwijs kennis te maken met het verleden van het landgoed. Dwalend over het terrein ontdek je fictieve verhalen. Het landgoed krijgt een extra dimensie.