Daar waar het Ebbingekwartier dit weekend dampt en stampt, is de Prinsentuin een oase van rust en poëzie. Elders waan je je in het heelal en staat de Waddenzee centraal bij de Werelderfgoed weken.

Het Ebbingekwartier staat zaterdag in het teken van het eerste Noisia Invites Festival. Maar er is dit weekend nog meer te doen in Groningen.

Dichters in de Prinsentuin
De historische Prinsentuin is dit weekend het decor van het Groningse poëziefestival ‘Dichters in de Prinsentuin’. Vele tientallen dichters uit Nederland en België dragen voor uit eigen werk. De helft van hen is professional, de andere helft bestaat uit getalenteerde amateurs die zichzelf hebben ingeschreven.

Noisia Invites Festival

Noisia maakt met het organiseren van het zomerfestival een volgende stap in een succesvolle carrière. Het collectief is wereldwijd met eigen tracks en remixes toonaangevend in de elektronische muziek. Ze werkten al voor internationale artiesten als Korn en The Prodigy.

Tijdens het eigen festival zijn er vanaf 15:00 uur optredens van Dope D.O.D., Camo & Crooked, ZES, Ordure en natuurlijk Noisia zelf. Naast de gebruikelijke Drum & Bass is er dus ook grime, future beats, house, hiphop en dubstep te beluisteren. Op het festivalterrein is plaats voor 3500 mensen. Om 00.00 uur is er nog een afterparty bij Simplon.

To Space and Back

'To Space and Back' neemt je mee op een magische reis door ons onvoorstelbare universum, tot aan onze eigen planeet. Dat in 3D en op een indrukwekkend groot bolvormig scherm in het Infoversum. De film neemt je mee op een magische reis door de onvoorstelbare omvang en schoonheid van het universum tot aan onze eigen planeet. Een bijzonder verhaal over menselijke vindingrijkheid en technologie. Want, wat er boven gebeurt komt altijd terug naar de aarde!

Werelderfgoed weken

De Waddenzee staat in het rijtje van de Kilamanjaro, het Great Barrier Reef en de Grand Canyon. Net zo uniek, maar dan om de hoek en nog nauwelijks ontdekt. Om dat laatste te veranderen en de Werelderfgoed-status van de Waddenzee meer onder de aandacht brengen organiseert de Waddenvereniging deze zomer - tot half september - de Werelderfgoedweken.

Er zijn tal van bijzondere, leuke en leerzame excursies, zoals een yogasessie, midden op een Wadplaat, een vallende sterrentocht of een Werelds Waddendiner.