Touroperator Hellas Travels schrapt per direct alle vluchten van Groningen Airport Eelde naar Corfu vanwege de economische crisis.

Dat meldt Hellas Travel op zijn website.

Alleen op vrijdag 17 juli zal er nog een vliegtuig vanuit Griekenland naar Eelde vliegen. Voor de vlucht van een week daarna vanuit Corfu is de touroperator op zoek naar alternatieven. 

Volgens Hellas Travel zorgt de crisis in Griekenland voor een totale stilstand in het aantal boekingen. Het bereikte akkoord tussen de Europese Unie en Griekenland komt te laat, zegt de operator. 

Zuur

Honderden mensen die een reis via Hellas Travel hebben geboekt, zijn gedupeerd, zegt directeur Marco van de Kreeke van GAE. "Voor hen is het uitermate zuur dat ze nu niet kunnen vertrekken.''

De touroperator zou tot medio oktober wekelijks vanaf Eelde naar Corfu vliegen. Het is onduidelijk hoeveel mensen via Hellas Travel op dit moment op Corfu verblijven.

Onzekere situatie

Veel mensen hebben hun reis geannuleerd door de onzekere situatie in het land, aldus de touroperator. "Het plotselinge akkoord met Griekenland is in ieder geval te laat en wij verwachten geen verbetering in de boekingen.''

De touroperator heeft nog wel geprobeerd om met de feitelijke vervoerder, Aegean Airlines, tot een oplossing te komen. "Dat is niet gelukt waardoor wij genoodzaakt zijn om de vluchten te annuleren.''

Advocaat

Hellas Travel heeft een advocaat ingeschakeld die contact zal zoeken met alle mensen die een reis hebben geboekt en betaald ,,voor de verdere afwikkeling''. Voor toeristen die naast een vliegticket ook accommodatie hebben geboekt, geldt dat zij een beroep kunnen doen de Stichting HT Accommodatiegelden, meldt de touroperator.

Eerder deze maand kwam Hellas Travel terug op de aankondiging om binnenkort ook vanaf Maastricht Aachen Airport op Corfu te vliegen. "Achteraf is dat een signaal geweest'', zegt GAE-directeur Van de Kreeke.

Er werd vanaf Groningen Airport Eelde pas vanaf mei naar Corfu gevlogen.