Het mag dan vakantie zijn in het Noorden, maar Groningen barst dit weekend van de activiteiten. De Groningse regioredactie van NU.nl zette een aantal tips op een rijtje.

Van het 40e lustrum van Vindicat tot Sterrebos Live en de Ommelander Markt. Door de hele provincie is van alles te doen.

Lustrum Vindicat

Dit weekend begint het grote 200-jarige lustrumfeest van studentenvereniging Vindicat. Tot en met 23 juli is er een Grand Openingsfeest, gevolgd door de Openingsdag, Familiedag en een Zwembadparty.

Sterrebos Live

Wijkcomité Helpman organiseert deze zomer weer een reeks liveconcerten in het Sterrebos. Komende zondagmiddag treden vanaf half drie Cuerdas en Knight Susan op in de muziekkoepel in het Sterrebos.

Ruth & Alex in het Groninger Forum

De film Ruth & Alex, met Oscarwinnaars Morgan Freeman en Diane Keaton, wordt zaterdagavond vertoond in de bioscoop van het Groninger Forum aan het Hereplein. Het is een komische drama van een gepensioneerd koppel in New York.

Ommelander Markt

In het Ebbingekwartier is zaterdag de Ommelander Markt. Daar kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.

Kledingruilbeurs Opgeweckt Noord

Bij Opgeweckt Noord aan de Astraat 16 in Groningen is zondag een kledingruilbeurs. Miskoopjes in je kast, stapels kleding in je kast die je niet meer draagt of zelfs nooit gedragen hebt?  Ruil ze in voor leuke ‘nieuwe’ kleding. Kleding swappen is goed voor je budget, leuk, duurzaam én gezellig.

Peter de Grote Festival

Van 15 tot en met 25 juli staat in Groningen het grootste kamermuziekfestival van het Noorden weer op het programma: het Peter de Grote Festival. In de elf dagen dat het festival duurt, worden er zo’n 50 concerten gegeven. De concerten vinden plaats op bijzondere locaties, variërend van een restaurant tot een eeuwenoude kerk en van het pas geopende Infoversum tot het Groninger Museum.