Een rondje geven op een terras in Groningen is duurder geworden. De prijs voor een rondje van twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé  steeg ten opzichte van 2013 met 6,3 procent.

Dat blijkt uit cijfers van horeca-adviseurs Van Spronsen & Partners.

De adviseurs vergeleken de prijzen van een rondje drankjes op de terrassen in de grote steden. Wie in Groningen twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé bestelt, is gemiddeld 21,90 euro kwijt. In 2014 betaalde je daar nog 20,14 euro voor.

Groningen is één van de sterkste stijgers. Alleen in Nijmegen stegen de prijzen meer. Bovendien heeft Groningen samen met Enschede de laagste terraskoopkracht. Met een gemiddeld weekinkomen kun je hier 16,4 rondjes halen. In Amersfoort verdienen ze zoveel dat ze daar 20,4 rondjes kunnen betalen met hun weekinkomen.

Amsterdam is in Nederland de duurste terrasstad. Daar kost hetzelfde rondje 23,05 euro. In Almere ligt de prijs op 20,07 euro en dat is landelijk gezien het goedkoopst. Groningen staat op de ranglijst van ‘dure rondjes’ op de achtste plek, net boven Leiden en Maastricht.

Terrasprijzen