Groningen Airport Eelde heeft in 2014 een verlies gedraaid van bijna 900.000 euro. Dat blijkt uit de jaarrekening van het vliegveld.

RTV Drenthe meldt dat het verlies te verklaren valt omdat inkomsten uit havengelden en parkeeropbrengsten achterblijven. Eelde had daar meer mee willen verdienen, door het aantal vluchten uit te breiden met een baanverlenging. De verwachte toename aan lijndiensten viel tegen.

Het vliegveld kreeg wel te maken met hogere personeelskosten en stak tevens 234.000 euro in de ontwikkeling van reclamecampagnes en in het binnenhalen van nieuwe lijndiensten. Volgens luchthavendirecteur Marco van de Kreeke moet er eerst geïnvesteerd worden in nieuwe vluchten en een uitbreiding van de vertrekhal, voordat de inkomsten weer kunnen stijgen.

Groningen Airport Eelde blijft zich richten op een hubverbinding met een grote luchthaven. Zo zijn er gesprekken voor een lijndienst naar München en Kopenhagen. Vanuit daar kunnen reizigers dan de hele wereld over vliegen.

Eelde draaide in 2013 een verlies van bijna 500.000 euro. Het vliegveld kan het huidige tekort nog ophoesten uit de eigen reserves.