De kosten voor het aardbevingsbestendig maken van het Groninger Forum en voor het stilleggen van de bouw komen samen op zo'n 68 miljoen euro.

Dat meldt RTV Noord op basis van verschillende bronnen. De gemeente wil niet op de berichtgeving reageren.

Volgens de bronnen van RTV Noord heeft bouwbedrijf BAM met de gemeente Groningen afgesproken dat het 38 miljoen euro ontvangt voor het aardbevingsbestendig maken van het Forum.

De 30 miljoen euro voor het stilleggen van de bouw betreft een schatting. Eerder werd berekend dat elke maand waarin niet werd doorgebouwd zo’n 2 miljoen euro kost. De bouw ligt sinds februari stil en de verwachting is dat pas volgend voorjaar weer begonnen kan worden.   

De extra kosten voor het ambitieuze bouwproject in hartje Groningen zorgen ervoor dat de bouwkosten waarschijnlijk bijna verdubbelen. Deze waren in eerste instantie geraamd op 70 miljoen euro.

Gemeente wil dat NAM betaalt

De gemeente heeft al aangegeven de meerkosten voor de bouw van het Forum te willen declareren bij de NAM. Of deze hiermee akkoord gaat, is nog maar de vraag, zo meldt RTV Noord. De aardbevingsrisico’s voor Groningen Stad waren namelijk al bekend op het moment dat de bouw van start ging.