De 46-jarige Groninger die wordt verdacht van de moord op een prostituee in de rosse buurt van Groningen, krijgt de komende tijd het antidepressivum paroxetine toegediend. 

Dat heeft zijn advocaat Paul van Jaarsveld gezegd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

De verdachte nam het middel ook ten tijde van het delict, en zijn advocaat Paul van Jaarsveld wil dat op deze manier geregistreerd wordt of zijn gedrag verandert door de medicijnen.

Van Jaarsveld is er overigens niet zeker van dat zijn cliënt schuldig is aan de moord op de prostituee. "Maar stel dat hij het wel gedaan heeft, dan moet daar een reden voor zijn. Het is van belang dat de rechter precies weet onder welke omstandigheden het delict is gepleegd.''

Observatie

De verdachte krijgt het middel in de Pompekliniek toegediend, waarbij de dosering af en toe wordt gewijzigd. Daarbij wordt geobserveerd wat de gevolgen zijn in het gedrag van de verdachte. 

"Mijn cliënt weet niet wanneer de medicatie aangepast wordt en het verzorgend personeel ook niet, zodat zij de uitkomsten niet kunnen beïnvloeden.''

De 43-jarige prostituee van Oost-Europese afkomst werd begin 2013 dood in een pand in de rosse buurt aangetroffen. Ze was neergestoken. Collega’s van de vrouw hadden eerder die avond lawaai gehoord en zagen daarna een man weglopen.