De basketballers van Donar hebben donderdagavond in Den Bosch de landstitel verloren aan SPM Shoeters. De Bosschenaren wonnen de vijfde wedstrijd van de play-off finale met 85-64.

De Bosschenaren kwamen met die overwinning op een 4-1 voorsprong in de best-of-7 serie en kroonden zich tot landskampioen.

Donar had de stand in de serie dinsdag nog op 3-1 gezet. De Groningers geloofden nog in een landstitel en begonnen in de vijfde wedstrijd sterk. Het eerste kwart werd met 20-30 gewonnen. Daarna trok Den Bosch de verdediging aan en had Donar moeite om te scoren.

Bij rust stond Donar nog voor (36-40), maar tien minuten later leidde Den Bosch met 59-52. Het waren vooral de Bossche schutters Kees Akerboom (24 punten) en Brandon Curry (26 punten) die uiteindelijk de titel uit het vuur wisten te slepen. In het laatste kwart kwam Donar er niet meer aan te pas, waardoor Den Bosch de beslissende wedstrijd makkelijk binnen kon halen.

Lance Jeter (13 punten), Ross Bekkering en Bill Clark (beide 12 punten) waren topscorers aan Groningse kant. Clark plukte daarnaast ook nog eens 10 rebounds van het bord.

Succesvol seizoen

Met het verliezen van de play-off finale komt er een eind aan het toch nog succesvolle seizoen van Donar. Na een matige start won het team de Supercup en de Beker. Het moest het in de slotfase van het seizoen doen zonder de geblesseerde topspeler DeJuan Wright. Dat brak het team uiteindelijk toch op.

Het is nog niet bekend hoe het team van volgend jaar eruit komt te zien. Geen van de spelers heeft een doorlopend contract en coach Ivica Skelin wil alleen blijven als hij voldoende spelersbudget krijgt en Donar Europees gaat spelen. De club is echter nog op zoek naar een hoofdsponsor en zal een stap terug moeten doen in de begroting als die niet wordt gevonden.