De basketballers van de Groningse club Donar zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap. Donar won in de slotfase de vierde finalewedstrijd met 67-62 van SPM Shoeters uit Den Bosch. 

De stand in de best-of-seven komt hier mee op 3-1 in het voordeel van SPM Shoeters uit Den Bosch. Met de winst voorkwam Donar voorlopig nog dat de Bosschenaren met de titel naar huis konden gaan. 

De wedstrijd van afgelopen dinsdag was een echte vechtwedstrijd en de nadruk lag bij beide ploegen op de verdediging. Dat was ook te zien in de ruststand: 26-29. De hele wedstrijd ontliepen de teams elkaar nauwelijks, het verschil in score bedroeg maximaal vijf punten. 

Benutte vrije worpen van Sanchez en Craig Osaikhwuwuomwan gooiden de wedstrijd aan het eind in het slot en zorgden voor een een 67-62 in het voordeel van Donar. Bill Clark was topscorer met 14 punten. 

Donderdagavond is de vijfde wedstrijd van de finale. Mocht Donar deze wedstrijd winnen, dan wordt de strijd in het weekend beslist met op zaterdag en zondag met een zesde en mogelijk een zevende wedstrijd.