Een aantal eigenaren van panden in de Groninger binnenstad vermoedt dat de bouw van het Groninger Forum zorgt voor scheuren en verzakkingen.

Dat meldt RTV Noord.

Een aantal eigenaren van horeca- en winkelpanden aan de Poelestraat en Peperstraat kwam dinsdag samen om over de schade te spreken.

Uit een eerste inventarisatie zou blijken dat in ieder geval vijf panden scheuren en verzakkingen zijn gaan vertonen sinds begonnen is met de bouw van het Forum.

De binnenstadondernemers vermoeden dat de scheuren mogelijk zijn ontstaan door schommelingen van het grondwaterpeil. “Bij de bouw van de parkeergarage zijn ze daar mee bezig geweest", aldus Peter Vermeer van Entertainment International, dat meerdere horecapanden in beide straten bezit.

Dat de schade daadwerkelijk door de bouwwerkzaamheden veroorzaakt is, staat nog niet vast. De pandeigenaren sluiten niet uit dat mogelijk ook de aardbevingen in Groningen een rol hebben gespeeld. Om hierover duidelijkheid te krijgen wordt een expert ingeschakeld.

Mocht blijken dat de scheuren en verzakkingen worden veroorzaakt door de bouw van het Forum, dan zullen de ondernemers de schade gaan verhalen op de gemeente.

In een reactie laat de gemeente Groningen aan RTV Noord weten de kwestie te onderzoeken.