De politie heeft donderdag tijdens een grote verkeerscontrole rondom het Sontplein in Groningen meerdere overtredingen geconstateerd. Een groot deel van de aangehouden automobilisten kwam er vanwege de CAO-acties van de politie vanaf met een ‘coulancebon’.

Dat meldt de Groningse politie.

Bij de actie rond het Sontplein waren ook de Belastingdienst en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid betrokken.

In totaal ontvingen 13 automobilisten een ‘coulancebon’, oftewel een bekeuring die zij niet hoeven te betalen. Deze werden uitgereikt voor lichtere vergrijpen, zoals kapotte verlichting, het niet kunnen tonen van een rijbewijs of minimale snelheidsovertredingen.

Zes automobilisten kregen wel een echte bekeuring omdat zij te hard reden. Één van hen reed zo hard dat zijn rijbewijs ter plekke werd ingevorderd.

Tijdens de controle werd bij 118 bestuurders een blaasproef afgenomen. Slechts één van hen bleek teveel te hebben gedronken.

Wanbetalers

'Eén automobilist werd aangehouden omdat hij nog 400 euro aan boetes had openstaan. Ook de belastingdienst kwam wanbetalers tegen tijdens de actie: 15 in totaal. Van hen werd de auto in beslag genomen.