De drie Groningers die vanochtend in het Drentse Gieten werden aangehouden met meerdere nepvuurwapens in hun bezit, blijken spelers te zijn van FC Emmen.

Dat meldt RTV Drenthe.

Het drietal werd aangehouden nadat er bij de politie een melding van een automobilist was binnengekomen. Deze had de auto met daarin de drie voetballers zien rijden op de A28 en zag hoe één van de inzittenden met een vuurwapen zwaaide.

De gealarmeerde politie wist de auto bij het verkeersplein in Gieten te achterhalen. Met getrokken wapens haalden agenten de drie mannen van 26, 27 en 33 jaar oud uit de wagen.

Bij doorzoeking van de auto werden verschillende nepvuurwapens aangetroffen. Volgens een eerste verklaring van de inzittenden ging het om een ‘geintje’.

De FC Emmen-spelers zijn later op de dag weer vrijgelaten. Ze worden nog wel verdacht van verboden wapenbezit. De nepvuurwapens zijn in beslag genomen.

FC Emmen

Volgens RTV Drenthe heeft FC Emmen de spelers gesommeerd om op de club tekst en uitleg te komen geven over het voorval.

Of hun daden gevolgen hebben voor hun plaats in de selectie voor het nacompetitieduel van komende vrijdag tegen Roda JC is nog niet duidelijk.