De 61-jarige man die werd verdacht van het doden van een 31-jarige travestiet in de Groninger wijk Lewenborg wordt niet vervolgd. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is uit het onderzoek gebleken dat er wel geweld is gebruikt, maar dat de verdachte heeft gehandeld uit noodweer.

Ook is volgens het OM niet gebleken dat de man is overleden als gevolg van het geweld. Verdovende middelen kunnen een rol hebben gespeeld. Het slachtoffer overleed enkele dagen later.

Ruzie

Volgens de politie hebben de mannen ruzie gehad in de woning van de 61-jarige. Ze waren bekenden van elkaar en troffen elkaar geregeld, aldus het OM.

Op de fatale avond was de 31-jarige travestiet agressief en gewelddadig tegen de oudere man. Die moest zich daardoor verdedigen.

De 31-jarige is daarbij zo zwaargewond geraakt dat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis terechtkwam, waar hij overleed.

Doodsoorzaak

Het is niet gelukt de precieze doodsoorzaak vast te stellen. Het slachtoffer is overleden door fysieke oorzaken in combinatie met verdovende middelen.

De hoeveelheid verdovende middelen heeft mogelijk ook een rol gespeeld bij zijn agressieve gedrag.