De aansluiting van de Bedumerweg op de noordelijke ringweg gaat donderdagavond weer open. Het verkeer kan nu over een nieuwe rotonde de ring op.

Dat meldt de provincie Groningen donderdag.

De werkzaamheden aan de aansluiting zijn voorspoedig verlopen. Het bedrijventerrein de Hoogte heeft nu een eigen aansluiting gekregen. Via de rotonde bij de Bedumerweg is het bedrijventerrein nu rechtstreeks bereikbaar. De tijdelijke aansluiting bij de Virulystraat zal in de loop van de week van 18 mei verdwijnen.

Nagenoeg alle nieuwe aansluitingen vanaf Ring Noord naar de Bedumerweg - in beide richtingen - zijn nu klaar. Alleen de aansluiting vanaf de Bedumerweg richting de Eemshaven is nog niet klaar. Dat kan pas als het tweede gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug klaar is. Tot die tijd geldt nog een omleidingsroute.

Verkeer dat normaal de stad uit wil via de Bedumerweg, blijft tot het eind van 2015 gebruik maken van de omleidingsroute via de Eikenlaan naar de Zonnelaan om vervolgens daar de Noordelijke Ringweg op te rijden. Dit geldt in omgekeerde richting voor het verkeer dat normaal via de Noordelijke Ringweg via de Bedumerweg de stad in wil.