De basketballers staan na de zege op Leiden van zaterdagavond met één been in finale van de play-offs. In eigen huis bracht het de stand in de halve finale op 3-1 in een best-of-7 serie.

De Groningers moesten flink aan de bak om de wedstrijd binnen te slepen. Uiteindelijk was het de Amerikaan Lance Jeter die met een bevrijdende driepunter de eindstand van 63-59 op het bord schoot.

Donar begon furieus aan de wedstrijd. Ze schoten met scherp en na het eerste kwart stond er een comfortabele 19-11 stand op het bord. Leiden wist zich echter te herpakken en onder leiding van Rogier Jansen stond het aan het begin van het vierde kwart toch gelijk: 49-49. Donar deed zichzelf vooral pijn vanaf de vrije worpenlijn. Het team schoot slechts 7 van de 21 vrije worpen raak.

Spannende slotfase

Nimmer kwamen de Leidenaren op voorsprong in de spannende slotfase. De wedstrijd kon beide kanten op vallen, maar Lance Jeter gooide een tiental seconden voor het einde de wedstrijd op slot met een mooie driepunter.

Jeter was aan Groningse zijde topscorer met 20 punten, gevolgd door zijn landgenoot Bill Clark. Die plukte ook nog eens 12 rebounds van het bord. Aan Leidse zijde was Rogier Jansen met 15 punten de meest scorende speler.

Groningen heeft nu drie kansen om de finale van de play-offs te halen. Het speelt dinsdag uit in Leiden. Als ze dan niet winnen, verhuist het hele circus donderdag weer naar Martiniplaza. Mocht Leiden die wedstrijd ook winnen, dan is volgende week zaterdag de allesbeslissende zevende wedstrijd in Leiden. De winnaar van de serie speelt in de finale tegen Den Bosch of Zwolle.