FC Groningen-keeper Sergio Padt heeft aan trainer Erwin van de Looi gevraagd of zijn concurrent Peter van der Vlag de laatste twee competitiewedstrijden in het doel mag staan.
 

Dat meldt Van de Looi vrijdag op de clubsite.

Padt kwam met het verzoek bij zijn trainer omdat hij zich gesteund voelt door Van der Vlag. “Van der Vlag houdt hem scherp, geeft hem op z’n donder als dat nodig is en bovendien heel veel vertrouwen richting de wedstrijden. Het is een grote blijk van waardering en ik heb Sergio’s verzoek daarom ook ingewilligd”, aldus Van de Looi.

FC Groningen speelt zondag in de eigen Euroborg opnieuw tegen PEC Zwolle, waar het een week eerder de bekerfinale van won. De club heeft een bewogen week achter de rug. “Een mooie week met de finale, een enorme happening, de ontlading en de fantastische huldiging. Geweldig om mee te maken. Ik heb zelf heel erg genoten van alle festiviteiten, maar het was donderdagochtend ook weer mooi om op het veld te staan en zondag weer een wedstrijd te spelen”, zegt de trainer daarover.

Sportieve plicht

Ondanks dat de club niets meer heeft om voor te spelen, gaat het ook tegen Zwolle voor de winst. “We hebben onze sportieve plicht te doen en hebben ook de ambitie die we willen waarmaken”, besluit Van de Looi.

De verwachting is dat Mimoun Mahi en Lorenzo Burnet naast Padt op de bank plaatsnemen tegen Zwolle. Groningen trapt daardoor vermoedelijk af met de volgende elf spelers: Peter van der Vlag; Hans Hateboer, Eric Botteghin, Rasmus Lindgren en Johan Kappelhof; Maikel Kieftenbeld, Simon Tibbling en Tjaronn Chery; Jarchinio Antonia, Michael de Leeuw en Albert Rusnák.