Het Infoversum in Groningen heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG). 

Dankzij die samenwerking kunnen de kinderen uit de opvang voordelig leerzame 3D films bekijken in het Infoversum.

Voor het Infoversum heeft de samenwerking als groot voordeel dat ze de kinderen bereiken van de zeventig centra die bij de SKSG zijn aangesloten.

En ook de ouders van de kinderen zullen nu eerder naar het Infoversum komen, zo verwacht Marc Winters , algemeen directeur van het  Infoversum.

Kennis

De samenwerking bestaat vooral uit het verrijken van elkaars kennis, capaciteit en communicatie. Infoversum biedt SKSG de mogelijkheid om groepen kinderen het Infoversum te laten ervaren tegen aparte groepstarieven en biedt tevens ruimte voor een jaarlijks SKSG event.

Anderzijds helpt SKSG om de doelgroep op het Infoversum te attenderen, bijvoorbeeld via een voordeelpas voor de ouders die aan SKSG zijn verbonden. Ook kan Infoversum een beroep doen op materiaal en pedagogische ondersteuning van SKSG wanneer het in de schoolvakanties kinderactiviteiten organiseert.

'Spelenderwijs ontdekken'

Enno van der Werff, algemeen directeur van SKSG, was verrast door de impact van het Infoversum en zag dat ook bij de kinderen.

Na een paar minuten van de show ‘Life of Trees’ waren zij verkocht. "Wat een unieke ervaring om een dergelijke 360 graden film te zien op zo'n groot scherm. Bij SKSG leggen we binnen onze pedagogische visie de nadruk op spelenderwijs ontdekken. Door toegang te creëren tot een rijke speel- en leeromgeving stimuleren wij die ontwikkeling. SKSG kijkt daarbij sectoroverstijgend wat kinderen nodig hebben en daar past deze samenwerking met het Infoversum uitstekend bij. Hier komen plezier, kunst en wetenschap samen."

'Slimme samenwerking'

Aan de zijde van het Infoversum wordt de samenwerking vooral als 'slim' bestempeld.

"SKSG is de grootste organisatie voor kinderopvang in de regio Groningen. Zij bereiken een groot deel van onze doelgroep. En dat maakt het voor ons weer interessant, omdat op deze manier veel mensen het Infoversum niet alleen van buiten leren kennen, maar ook van binnen. Anderzijds zijn wij weer uniek in hun activiteitenaanbod. Nergens in Nederland staat immers zo'n full dome theater.  Een wederzijds waardevolle samenwerking", aldus Winters.