Al in de vroege ochtend stond de binnenstad van Groningen vol met meer dan honderd marktkramen. Het is Goede Vrijdag en dus is het stadscentrum vrijdag het decor van de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. Er worden zo'n honderdduizend bezoekers verwacht.

De Groningse Bloemetjesmarkt is de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt vindt traditioneel plaats op de laatste vrijdag voor Pasen. De markt bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen. Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof.

Op de Grote Markt, voor het kantoor van de ABN AMRO, staat een bloemendepot. Bezoekers kunnen hier hun pas gekochte planten en bloemen gratis in bewaring geven om vervolgens zonder gezeul verder te winkelen.

De Bloemenjaarmarkt trekt elk jaar ook veel Duitsers naar de stad. De organisatie raadt automobilisten aan hun auto op een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad te parkeren.