In 2025 moet Groningen het doen met drie politiebureaus. Een aantal bestaande bureaus en politieposten wordt daarom omgevormd tot kleinere steunpunten. Het politiebureau aan de Parkallee bij recreatiegebied Kardinge zal helemaal gesloten worden.

Dat meldt de Groningse burgemeester Peter den Oudsten in een brief aan de gemeenteraad.

De reorganisatie maakt deel uit van een landelijk heroriëntatie rond de huisvesting van de politie. Deze wordt ingegeven door het feit dat steeds meer mensen gebruik maken van locatieonafhankelijke, digitale dienstverlening, zoals online aangifteformulieren

De huidige politiebureaus aan de Rademarkt, de Korreweg en de Vondellaan zullen blijven fungeren als teambureaus voor de basisteams Centrum, Noord en Zuid. Hier kunnen Groningers ook na de reorganisatie nog terecht voor een aangifte op afspraak of ander persoonlijk contact met een politiemedewerker.

Het politiebureau aan de Diamantlaan in Vinkhuizen wordt omgevormd tot een groot steunpunt met 8 tot 10 werkplekken. Gezien het 24-uursrooster van de politie betekent dat dat er in totaal zo’n 24 tot 30 politiemensen werkzaam zullen zijn.

De politieposten aan de Kajuit in Lewenborg en de Claremaheerd in Beijum worden vervangen door kleine steunpunten met twee tot vier werkplekken voor 6 tot 12 medewerkers.

De uitvoering van de plannen zal plaatsvinden tussen 2016 en 2015. De meeste veranderingen zullen volgens het gemeentebestuur plaatsvinden na 2020.