Ondernemer Stef van der Ziel denkt dat Groningers compleet energie-onafhankelijk kunnen worden door hun energievoorziening te verduurzamen.

Dat meldt RTV Noord.

Van der Ziel, eigenaar van Jet-Stream en StreamZilla denkt dat als Groningers hun eigen woningen verduurzaamen, men niet langer afhankelijk is van grote energiebedrijven en de overheid. Volgens Van der Ziel betaalt ieder huishouden per maand gemiddeld 250 euro aan energiekosten. Als dat bedrag zou worden geinvesteerd in nieuwe technieken als zonne-energie, aardwarmte en waterstof, zijn Groningers minder afhankelijk en besparen ze flink op hun energierekening. 

Per woning is zo'n 20.000 euro nodig, weet Van der Ziel. 'Niet iedereen heeft dat bedrag, maar investeerders zijn geïnteresseerd in dit soort projecten. We dragen via de belasting zelf mee bij aan de aardbevingsellende', zegt hij tegen RTV Noord.

De ondernemer heeft zijn plan 'Power to the People' intussen voorgelegd aan politici en financiers. Bij genoeg animo, start er binnenkort een eerste proef.