Als Danny Hoesen de training van zaterdag  goed doorstaat, dan start de spits van FC Groningen zondag in de basis tegen FC Twente.

Dat meldt FC Groningen vrijdag. 

Ook verdediger Hans Hateboer is weer beschikbaar voor de club van trainer Erwin van de Looi. Eerste spits Micheal de Leeuw is nog steeds geblesseerd, net als Tom Hiariej. Volgens van der Looi gaat het wel goed met het herstel van De Leeuw: “Het gaat goed met Michael, maar we moeten met zijn spierblessure geen risico’s nemen. Liever een week te laat, dan een dag te vroeg.”

Hoesen is echter volledig hersteld en lijkt zondag te starten tegen Twente. Van de Looi: “Hij heeft een tijd niet gespeeld, maar Danny krijgt nu weer een kans en zal veel energie in de wedstrijd willen leggen.” Hoesen zelf is er helemaal klaar voor. “Het was vorige week echt balen dat ik vlak voor het weekend ziek werd. Ik heb er alles aan gedaan om weer fit te worden. Ik heb er ontzettend veel zin in. Op de training zijn we flink bezig geweest en ze vlogen er aardig in. Hopelijk gebeurt dat zondag ook.”

Talent Albert Rusnak verliet vrijdag voortijdig de training omdat hij last had aan zijn voet. Ook Jarchinio Antonia en Martijn van der Laan zijn nog twijfelgevallen voor het duel tegen Twente. Van der Looi geeft aan dat er zaterdag wordt besloten of de drie spelers zondag kunnen spelen. 

De wedstrijd begint zondag om 14:30 in de Euroborg. 

Vermoedelijke opstelling: Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren en Burnet; Tibbling en Kieftenbeld; Mahi, Chery en Rusnák; Hoesen.