Zeker 125 werknemers verliezen hun baan omdat vleesverwerkingsbedrijf Beusmeat in Leekper 1 juli de deuren sluit. Het bedrijf kampt al jaren met forse verliezen. 

Dat meldt Vlees Magazine vrijdag.

Het personeel en de ondernemingsraad van Beusmeat zijn vrijdagochtend geïnformeerd door het management. Zeker 125 medewerkers verliezen hun baan, evenals dertig uitzendkrachten. Tijdens een eerdere reorganisatie in 2014 verloren ook al 200 uitzendkrachten hun baan bij de vleesverwerker.

De reden van de financiële tekorten is de boycot van de Russische markt. Het vleesbedrijf zet daardoor 40 procent minder vlees af. Ondanks nieuwe inspanningen en het zoeken van nieuwe afzetgebieden, is het Beusmeat niet gelukt om financieel gezonder te worden.

Beusmeat is sinds 2013 in hand van de Wellink Group uit Lekkerkerk waar al jaren varkensvleesproducten worden verwerkt voor onder andere de worstindustrie. Ook de Wellink Group zag geen mogelijkheid om het bedrijf in leven te houden. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaan ze in gesprek met de vakbonden en de ondernemingsraad over de ontstane situatie.