FC Groningen heeft aan vier spelers van de eerste selectie laten weten dat hun contract na dit seizoen niet verlengd zal worden. Onder hen is ook Nick van der Velden, die de afgelopen twee wedstrijden nog bij de Groningers in de spits begon.

Dat meldt de club op zijn website.

Naast de 33-jarige Van der Velden, die in zijn twee seizoenen in de Euroborg tot 46 optredens kwam, hoeven ook Hilal Ben Moussa, William Troost-Ekong en Paco van Moorsel niet te rekenen op een voorstel tot contractverlenging. De laatste twee zijn momenteel beiden verhuurd, Troost-Ekong aan FC Dordrecht en Paco van Moorsel aan NEC.

De 22-jarige middenvelder Hilal Ben Moussa speelt al zeven jaar in het shirt van FC Groningen. In het seizoen 2012/2013 speelde hij twee wedstrijden in de Eredivisie, maar twee zware knieblessures hielden hem daarna lang aan de kant.

Jeugdspelers

Naast de vier vaste eerste selectie-spelers neemt Groningen na dit seizoen ook afscheid van jeugdspelers Noureddine Boutzamar, Burak Saban en Ron Janzen. Van hen maakte alleen Burak Saban enkele malen deel uit van de eerste wedstrijdselectie.