FC Groningen moet het zondag in de wedstrijd tegen ADO doen zonder topscorer Michael de Leeuw. Wie hem vervangt is nog niet bekend.

Dat meldt de club op hun website.

De Leeuw viel vrijdag uit tijdens de training met een hamstringblessure. Trainer van der Looi baalt: “Het missen van de Leeuw is uiteraard een flinke aderlating, maar ook daar zullen we we uitkomen.” Hoe lang de clubtopscorer aan de kant staat is nog onbekend.

Ook tweede spits Danny Hoesen kampt met pijntjes en trainde donderdag en vrijdag niet mee met de selectie. “Danny heeft last van een kneuzing in zijn knie. Mocht hij niet fit genoeg blijken, dan hebben we met Nick van der Velden, Dino Islamovic of Juninho Bacuna nog genoeg andere mogelijkheden”, aldus van der Looi.

Zondag kan de plaatselijke FC ook niet beschikken over Jarchinio Antonia, Tom Hiariej, Lorenzo Burnet en Nick Bakker. Door deze blessures zullen Rasmus Lindgren en de Amerikaan Desevio Payne waarschijnlijk weer in de basis starten. Payne maakt in de vorige wedstrijd tegen SC Heerenveen zijn debuut als linksback.

Het wordt dus puzzelen voor trainer van der Looi tegen ADO. “ADO heeft een stugge en volwassen ploeg. Het zal dus opnieuw een zware wedstrijd worden. We zullen onze handen vol hebben aan goede aanvallers als Kramer en Van Duinen.”

Ook aanvoerder Maikel Kieftenbeld waakt voor onderschatting: “ADO heeft moeilijke fase gehad, maar de rug weer gerecht. Ze hebben zelfvertrouwen en ik verwacht niet dat ze zich zondag zullen ingraven. We hebben nog tien wedstrijden te gaan. Die moeten we winnen. Vorig jaar hebben we de laatste zes competitiewedstrijden ook gewonnen.”

“We willen iedere wedstrijd winnen, dus ook zondag”, zo sluit van der Looi af. “En dat moeten we doen door onze kansen te benutten en de defensieve onachtzaamheden eruit te krijgen.”

De aftrap tussen Groningen en ADO is zondag om 14:30 in de Euroborg.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren en Payne; Rusnák, Tibbling, Kieftenbeld en Mahi; Hoesen en Chery