De Folkingestraat is door NLstreets uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland. De Groningse winkelstraat wist de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden nipt voor te blijven.

Dat meldt NLstreets vrijdagochtend.

Even na tien uur kwam het verlossende woord van NLstreets, de organisatie van de verkiezing. De Folkingestraat mag zich een jaar lang de leukste winkelstraat noemen.

Iedereen kon bijna een maand stemmen op tien genomineerde winkelstraten. Nadat de verkiezing rustig op gang kwam, ontstond de laatste dagen een flinke strijd tussen de Folkingestraat en de Kleine Kerkstraat. Uiteindelijk wist ‘Groningen’ toch voldoende stemmen binnen te halen.

"We zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee", zegt Willem Tredgett. Hij is één van de ondernemers in de Folkingestraat en hield zich nadrukkelijk bezig met de verkiezing.

"We moeten deze titel nu even goed gaan uitbuiten. Van andere winkelstraten, die eerder hebben gewonnen, heb ik gehoord dat het jarenlang zorgt voor extra bezoekers. Ook hier verwachten we extra bezoekers. Maar eerst gaan we even een mooi feestje vieren."

Vrijdagmiddag om 15.00 uur reikt NLstreets de bijbehorende bokaal uit aan de ondernemers van de Folkingestraat. Dat gebeurt in de straat zelf. Ook wethouder Joost van Keulen zal daarbij aanwezig zijn.

Bij de verkiezing werden duizenden stemmen uitgebracht. Het verschil tussen de Folkingestraat en de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden was uiteindelijk 90 stemmen. De acht andere winkelstraten die ook genomineerd waren, volgden op ruimte afstand.