Het college van B & W wil in gesprek met inwoners van de stad Groningen om een nieuwe Woonvisie te ontwikkelen.

Dat meldt Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) woensdag tijdens een persconferentie. 

Hoe gaat Groningen om met ontwikkelingen als vergrijzing, betaalbaarheid van woningen en jongerenhuisvesting? Met deze vragen wil het college van B & W in gesprek met inwoners, woningcorporaties, verhuurders en belangenorganisaties in de stad Groningen om een nieuwe Woonvisie te ontwikkelen.

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) geeft aan dat veranderde woonwensen vragen om een hernieuwde aanpak. “Deze veranderingen zijn vooral te danken aan nieuwe besluiten vanuit het Rijk. Bovendien moet Groningen een stad zijn waar het voor iedereen goed wonen is”

Van der Schaaf wil de nieuwe Woonvisie samen met zoveel mogelijk betrokken partijen vormgeven. De wethouder lanceert vandaag een website (www.wonenindestad.nl), organiseert op 19 maart een symposium voor inwoners en deskundigen en belegt op 9 april “een breed stadsgesprek” voor zoveel mogelijk betrokken partijen. 

Goed wonen

Op de vraag of en hoe de wethouder denkt dat hij alle Stadjers via deze kanalen denkt te bereiken, antwoordt van der Schaaf: “We gaan er niet vanuit dat we alle Stadjers bereiken, maar de ambitie is om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan. Het is nog steeds goed wonen in Groningen, en dat wil ik ook zo houden. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk verschillende groepen en mensen meedenken over een nieuwe Woonvisie.”

De wethouder hoopt dat de nieuwe plannen voor de zomer van 2015 besproken kunnen worden met de gemeenteraad.