De Groningse politie is op zoek naar twee jongens die dinsdagnacht aan de Pleiadenlaan een 20-jarige Stadjer beroofden.

Dat meldt de politie.

Twee jongens van naar schatting 15 tot 18 jaar oud bedreigden het slachtoffer bij de fietstunnel onder de Pleiadenlaan met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze gingen ervandoor met zijn mobiele telefoon.

Al voordat de straatroof plaatsvond, had een voorbijganger de politie gebeld omdat de jongens zich verdacht ophielden bij het tunneltje. De politie arriveerde toen de straatrovers er net vandoor wilden gaan.

Toen ze de agenten zagen, zetten de twee overvallers, die inmiddels in het gezelschap van een derde persoon waren, het op een lopen. De politie verloor ze bij de flats aan de Siersteenlaan uit het oog.

Signalement

De ene straatrover was een jongen van 17 à 18 jaar oud met een stevig postuur. Hij had een blanke of lichtgetinte huidskleur en was ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en een witte streep over de mouwen. Ook had hij een snor.

De tweede dader was jonger en kleiner dan zijn kompaan. Volgens de politie gaat het om een tengere jongen met een blanke huidskleur van zo’n 15 à 16 jaar oud. Hij was ongeveer 1,65 lang en droeg een zwarte capuchon.